miércoles, 29 de junio de 2011

últimes novetats


Fa alguns messos vaig descobrir aquest quadre d' Hubert von Herkommer conegut com " De vaga". Em va semblar molt espressiu, però mai no vaig pensar que el relacionaria amb el temps present: crisi, manifestacions, violència policial, polítiques econòmiques i socials típiques de fa més de 200 anys...
Avui he tingut dia lliure de la meua precària feina i he marxat a Tarragona a tallar-me els cabells a un barber d'aquells veterans que tenen franjes blaves, vermelles i blanques a la porta de l'establiment. Establiment que fa olor a pols de talc.
Davant la porta ha passat un petit grup d'indignats cantant i cridant les seues consignes: "un banquero se balanceaba sobre la burbuja inmobiliaria, como veía que no se caía fue a buscar a otro banquero...", "lo llaman democracia y no lo es"...des de dins me'ls mirava amb simpatia mentre veia la cara d'espant del artesà.
Abans de tornar a l'apartament compartit -un detall més de la precarietat del treball temporal de l'hostaleria costera- m'he parat a un bar d'aquells de tota la vida a fer un cafè i fullejar el Diari. Semblava que llegia fulls de ficció no hi havia res que em puguès creure mitjanament: el turisme serà el motor que ens faci sortir de la crisi (amb contractes d'entre dos i 6 messos anuals i sous mileuristes si arriba), Rajoy demanant retallades de veritat - que m'expliqui llavors lo de la jubilació als 69 anys què és (si als 69 que ja s'ha aprobat amb el Pacte del Euro) i l'altre dient que té més "despeses" -entenga's "inversions" a retallar.
Espanya va a la cua dels països de la OCDE en lectura digital i "analògica", tenim els smi més baixos de la CEE, de les 35 empreses del Ibex 21 ténen filials a paraisos fiscals, som junt amb Grècia el país europeu que menys inverteix en I+D... i la culpa de la crisi és de que tenim massa "despesa social"???? No serà excès de funcionaris o de batlles que es pugen el sou fins un 35 % cas de Mollet i la Bisbal del Penedès per exemple?
Ja ho diuen ben bé els indignats: " No hay pan pa' tanto chorizo"

No hay comentarios:

Publicar un comentario