viernes, 25 de marzo de 2011

Crespells, figues albardaes i bunyols de vent


Resulta curiòs veure com varia la reposteria tradicional dels nostres pobles segons els recursos naturals dels que disposen.
Tres senzilles mostres de la reposteria més castellonenca.
Crespells (a la foto fets per mi), típics del Baix Maestrat són fulles de borraina passades per una barreja de ou i farina (llet i llevat és opcional), fregides i ensucrades. He vist versions a Múrcia on ho fan amb fulles de llimera que òbviament aromatitzen més però no es mengen.
Figues Albardaes o asbardaes, també anomenades bunyols de figa. Es fa una pasta homogènia amb llevat (Royal), farina i ou. S'agafen figues seques i es rebossen amb la pasta (es millor si es rehidraten) i es fregeixen. Ensucreu i llest.
Bunyols de vent. Si no disposeu de borraines ni de figues seques amb la mateixa pasta d'ou, farina i llevat podeu fer bunyols simplement fregint la barreja amb una mica de la pell d'una llimona o taronja rallada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario