miércoles, 13 de octubre de 2010

Cóctels bàsics

Us presento uns cocktails dolços, suaus i molt bàsics que podeu utilitzar per quedar be i que són molt coneguts
Tequila sunrise: un clàssic. Afegim a una coctelera un glaçó de gel, una part de tequila, una de suc de llimona i una de suc de taronja. Mesclem i servim a una copa prèviament decorada amb sucre vermell (tan senzill com mullar la vora de la copa amb granadina i passar-la per un plat amb sucre). Per acabar afegim un raig de granadina al combinat- no massa per evitar que sigui massa dolç.
Aquest cóctel rep el nom pel colorit que recorda el cel de les primeres o darreres hores del dia. Per als que no sabeu anglès , sunrise es podria traduïr per posta de sol.

Pinya Colada: de ben segur que l'heu probat. Afegim a la coctelera un didal de llet per suavitzar i donar cremositat (opcional però s'acostuma a fer), un glaçó de gel o dos,rom blanc a gust, una mica de batida de coco, coconut schnapps i Malibú. Afegim suc de pinya i mesclem.
Per decorar la copa s'acostuma a utilitzar mitja rodanxa de pinya natural enganxada a la copa.

Caipiroska : és una variació sobre la Caipirinha però en lloc d'utilitzar Cachaça s'empra el Vodka. Afegim a un got ample -tipus got de whiskey- sucre preferentment negre i algun troç de llima -no llimona- i xafem. Omplim el got amb gel pilé (picat) i afegim el vodka rus o la cachaça a gust. Barregem amb una "barilla". Afegim una mica de soda.
Recomano vodka rus (stolivskaya o moskovskaya) perquè a diferència del vodka mes popular com el suec (Smirnoff o Absolut), o del vodka polac -molt més aromatitzat; el vodka rus té un regust picant que li dona el cereal que el fa més apropiat per aquest combinat.

Alexander: he deixat per al final un cocktail molt més elegant però també senzill.
Es possa a la coctelera una tercera part de brandy, una tercera part de crema de cacao licor i una tercera part de llet. Es barreja amb energia i es serveix lentament i amb alguna petita pausa per evitar que es formin fasses. Es serveix en copa de martini (Y) i es decora amb nou moscada una vegada servit.
Ara només queda probar-los. La pròxima vegada us en presentare d'altres menys clàssics però igual de senzills

1 comentario: